דילוג לתוכן העמוד

כזה, כאילו: אדריכלות פוסטמודרנית בתל אביב / אירוע נעילת התערוכה חורבות פוסטמודרניות: מתחם הדולפינריום וכיכר דיזנגוף

זוכרים את שנות השמונים השובבות?! את התרבות הפוסטמודרנית שהתחילה בשינקין ולאחר מכן כבשה את העיר כולה?! את הכזה—כאילו שהיה שגור בכל משפט שני?!

ארכיון עזריאלי לאדריכלות שבמוזיאון תל אביב לאמנות חוזר את שנות השמונים כדי לבחון את התרבות ובעיקר את האדריכלות הפוסטמודרניות שהתפתחו בתל אביב של אותן שנים, זאת על מנת לבחון מה נשאר מאותם שנים, מה צריך להחזיר ומה לשמר.

משנות השמונים, נבנו בתל אביב מספר רב של בניינים פוסטמודרניים. די לחשוב, על בנייני המגורים עם המרפסות הקופצות, על הבניינים בחיפוי קרמיקה ורודה ובראש וראשונה בניין האופרה שבגרסה הראשונה שלו היה מחופה בוורוד, על הבניין האקלקטי ברחוב טרומפלדור וחוף הים שמצטט מסגנונות בנייניים שונים, על כיכר דיזנגוף המוגבהת, או על דיזנגוף סנטר שהיה לאחד הקניונים הראשונים של ישראל – כל אלו מייצגים את האדריכלות הפוסטמודרנית שהתפתחה משנות השמונים בישראל.

היום, ארבעים שנים לאחר בניית מבנים אלו, עולה השאלה לאילו ממבנים אלו יש ערך היסטורי או עכשווי שדורש לשמר אותם ומה אפשר להרוס לטובת הקמת מבנים עדכניים. תל אביב מיתגה את עצמה כעיר לבנה, והעירייה פתחה תוכנית שימור מקיפה ויסודית של המבנים המודרניסטיים של העיר. עתה עולה השאלה, מה צריך לעשות עם האדריכלית הפוסטמודרנית? מה חשוב לשמר ומה לא.

בשאלות אלו ואחרות ידונו אדריכלים שפעלו באותה תקופה – סימונה בר שגיא, אילן פיבקו, צבי הראל ותאה קיסלוב, יחד עם מנהל מחלקת השימור של עיריית תל אביב, ירמי הופמן.

ערן נוימן, מנהל ארכיון עזריאלי לאדריכלות, יגדיר את האדריכלות הפוסטמודרנית של העיר.

הזמר והסופר ערן צור, ישיר ויספר, על העיר הפוסטמודרנית בשירתו.

האירוע ללא עלות ומותנה בהזמנת כרטיס מראש דרך האתר.